KettleBells

KettleBells

Santé Fitness tilbyder Kettlebells både på hold og til egen træning.

Vi har udstyret vores center på begge etager med kettlebells.

Vi har Kettlebells fra 6 kg og helt op til 48 kg.

Hvad er Kettlebell?   – En kanonkugle med håndtag.

Det er vel den bedste måde at beskrive dette faktisk meget gamle træningsredskab på. Kettlebells blev til i Rusland omkring 1700-tallet, og blev brugt i udbredt grad af den sovjetiske hær og af de sovjetiske sportsatleter op gennem det 20. århundrede. Efter murens fald fik den vestlige verden indsigt i mange af de sovjetiske træningsmetoder, herunder kettlebell træning.

Der har i fitnessverdenen været en tilstrømning af mere funktionelle træningsmetoder gennem de seneste år, og dette har ført til at kettlebell træning har fået sin renæssance. Tanken er, at vi skal væk fra maskinerne og få kroppen til at udføre dynamiske og funktionelle bevægelser uden hjælp og støtte. Til dette er en kettlebell et fremragende og alsidigt stykke træningsudstyr – hvis den bruges rigtigt.

Hvorfor ikke bare bruge en almindelig håndvægt?

Svaret på det spørgsmål kan primært findes i en kettlebells udformning. Håndtaget er fjernet fra kuglens masse, hvilket gør at dens tyngdepunkt vil være uden for hånden, modsat en håndvægt. Vægten, som skal flyttes, er derfor ofte længere væk fra kroppen. Dette skaber udfordringer og udfordringer er lig med effektiv træning. Man skal stabilisere, koordinere og holde balancen under kettlebell træning, og der er et konstant skifte mellem muskelspænding og muskelafslapning. Kuglens udformning gør også kettlebell træning til en meget alsidig træningsform. Du kan skifte mellem flere øvelser uden at skulle stoppe op, skifte greb eller ændre fodstilling.